Nieuwsbrief nr. 6 Juni 2021

 

https://www.kbo-bredahaagsebeemden.nl  Bank  NL06 RABO 0114 1804 90

 

voorzitter: Berry Vollering Nelly Boudewijnsstraat 27 4822 VV Breda  bervol@casema.nl   

                 06-43589435  076-8876527  

secretariaat: Tilly ten Dam, Groene Hil 8 4822 RS Breda tendam@casema.nl 

                     076-5412137   06-15292630  

penningmeester: Hans Mannaert  06-10715009

vice-voorzitter: Jan Stultjens   06-10929134

klusjes man: Louis Mijvis  06-13438373

WMO-zaken en cliëntondersteuner: Jos van Beers 076-5874253

belasting invullen: Berry Vollering en Jos van Beers

 

Jan Stultjens  vanaf heden onze vice-voorzitter

Beste mensen, fijn dat ik via onze nieuwsbrief de gelegenheid krijg om mij, als nieuw bestuurslid, aan u voor te stellen. Ik ben Jan Stultjens, 73 jaar, gehuwd met Helma Meijvis, we hebben 2 kinderen en 6 kleinkinderen. Wij wonen al bijna 30 jaar in de Overkroetenlaan 158 Breda. Na mijn diensttijd bij de militaire geneeskundige dienst heb ik in Amsterdam de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Ik ben werkzaam geweest in ziekenhuizen in Amsterdam, Bilthoven, Tilburg en Breda in diverse functies. Nadien was ik chef ambulancedienst van de GGD Breda. Ook was ik werkzaam in de medische hulpmiddelen branche. Mijn carrière heb ik afgerond bij uitvaartorganisatie DELA waar ik tot 2020 heb gewerkt als uitvaartverzorger en uitvaartleider. Nu ben ik samen met Helma heel vaak oppas opa en oma. Wij fietsen en wandelen graag. Regelmatig gaan we met de caravan op pad in ons eigen mooie land en samen met de ANWB maken we ook groepsreizen naar landen in Europa. Ik klus graag en ben zodoende veel bezig in de huizen van onze 2 kinderen en daar ben ik voorlopig nog niet klaar (er komt steeds weer wat bij). We vervelen ons dus niet (!) en toch wil ik vrijwilligerswerk doen en heb me daarom begin 2020 aangemeld als bezorger voor ons blad Ons. Toen onze voorzitter Berry versterking zocht voor het lokale bestuur, heb ik mij beschikbaar gesteld als bestuurslid algemene zaken en wellicht later als vice-voorzitter. Ik heb er zin in om samen met de collega bestuursleden en met u allen aan een mooie KBO-toekomst te werken hier in de Haagse Beemden.  Hartelijke groet van Jan Stultjens

 

Mario Janssen    Activiteiten commissie        

 

Mijn naam is Mario Janssen, 63 jaar en woonachtig in centrum Heksenwiel.

Door ziekte ben ik al vanaf mijn 53e gedwongen gestopt met werken.

In mijn werkzame leven ben ik eigenaar en mede-eigenaar geweest van diverse bedrijven, vaak in de horeca en detailhandel. Maar ook een kappers-groothandel, opname studio, internetbedrijf en financiële dienstverlener staan op mijn lijstje. De meesten van u kennen mij van centrum Heksenwiel waar ik reeds 8 jaar vrijwilliger ben in tal van functies. Graag wil ik de KBO ook een helpende hand toesteken. Ik hoop u snel te mogen verwelkomen.       Gezonde groet van Mario Janssen  

   

Gevraagd vrijwilligers voor in de keuken en achter de bar tijdens onze KBO Haagse Beemden evenementen en bijeenkomsten in centrum Heksenwiel.

Er hebben zich nog geen vrijwilligers gemeld. Wie gaat de uitdaging aan?

 

BINGO via deze nieuwsbrief

Vul in de onderstaande kolom 5 getallen in van 1 t/m 50 en geef deze getallen door aan Berry.

Na 13 juni  worden getallen gedraaid met een getallen generator.

De eerst 3 deelnemers die alle getallen goed hebben krijgen een leuke prijs.

 

         

 

Weer 3 nieuwe puzzels

Bel/mail het antwoord van 1 of meer  puzzels en/of bingogetallen en raden aan Berry.

13  juni is einde doorgeef datum. Door loting ontvangen 6 puzzel-winnaars een leuke prijs.

 

De winnaars (totaal 16 prijzen) van de mei editie zijn geworden: 

Puzzels: Jan van Dongen, Sieglinde Pitz, Ben Dinkgreve, Cobie van Berkom, Annelies Derks- Akkermans en Hennie van Dijke.

Oplossingen mei-puzzels: wegkapen, vogelnestje en co-ouder

Bingo: Mevr. van Gommeren (na 29 getallen), Heer Wolthof (na 34) en Dini Oomen (na 36).              

Raden gewicht van het groente/fruit plaatje (1.554  gram)

Dre van Vrede 1516 (38 verschil), Bert Faro 1595 (41) en Mevr. de Waal van Gool 1500 (54)

 

     

 

     

 

Hoeveel weegt deze ananas? Geeft gewicht door vóór 14 juni.

 

 

Eindelijk wat licht aan het einde van de coronatunnel!

Hoe gaan we daar als KBO HB mee om en wat zijn onze plannen?

U allen kijkt al langere tijd uit naar het moment dat wij elkaar weer mogen ontmoeten, gewoon zoals we gewend zijn, liefst zo dicht mogelijk bij elkaar en niet gemaskerd! Heel ons land hoopt dit en ook wij uiteraard als bestuur. Omdat wij dit zo gewenste weerzien in goede banen willen leiden, het volgende. Het opstarten van onze activiteiten is volledig afhankelijk van de versoepelingen van de coronaregels door de overheid. Ook al zijn wij als senioren al een heel eind op dreef met het vaccineren en misschien heeft iedereen eind juni al zijn 2de prik gehad, wie weet. Johan Cruijff zei altijd: “elk nadeel hep zun voordeel” en dat vertaalt naar nu: “wij oudjes” mogen misschien al eind mei begin juni voorzichtig starten met gezamenlijke activiteiten en de “jonkies” moeten nog even wachten; zeker jammer voor hen, want dat zijn ook onze kinderen.

Omdat ook wij als bestuur volgens de huidige coronaregels nog niet mogen samenkomen, hebben wij wel contact met elkaar over dit plan.

Wij willen in ieder geval de activiteiten voorzichtig opstarten rekening houdend met alle op dat moment nog verplichte regels én met de mogelijkheden om samen te komen. Want als je dan nog steeds 1,5 meter afstand moet houden, kunnen er minder leden tegelijk in één ruimte samenkomen. Misschien wel met meer leden als we elkaar ergens buiten kunnen ontmoeten (b.v. de binnentuin van Heksenwiel), maar dan moet het ook wel lekker weer zijn!

Daarom lijkt het ons reëel om te beginnen met koffierondes met een beperkt aantal leden tegelijk afhankelijk van de beschikbare ruimte. Zodra we meer weten maken we dit bekend (via de nieuwsbrief, email of een apart briefje in uw bus) en kunt u inschrijven op een van deze koffierondes. Dan is er volop gelegenheid om bij te praten over van alles en nog wat, vrolijke dingen maar ook frustraties die er ongetwijfeld zijn. Maar hou er rekening mee dat die rondes misschien maar 1 à 1,5 uurtje duren omdat wij, vanwege alle beperkingen, meer koffierondes per dagdeel moeten plannen om iedereen de gelegenheid te geven deel te nemen. En wat zou het mooi zijn als u uw eigen favoriete baksel meebrengt om dit te delen met elkaar. En dan sturen we foto’s van dit festijn naar André van Duin van heel Holland bakt!

Wij hebben natuurlijk nog meer plannen, denk aan alle leuke avonden, kaarten, bingo, dagtochten, muzikale avond/ middagen, noem maar op. Maar eerst even de koffierondes afwachten, kijken hoe dat gaat en dan pas weer verder. U allen weet: Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast!

Wij allen snakken ernaar en de vlag gaat uit als het eenmaal zover is! Tot zo gauw mogelijk!

 

 

Wie wil gratis LEGPUZZELS? Bel/mail Berrry en ik kom langs.  0643589435   bervol@casema.nl