Rijbewijs verlengen nadat u 75 bent geworden

Tips

Vul uw Gezondheidsverklaring 4 maanden van tevoren in

Soms duurt het lang om uw Gezondheidsverklaring te beoordelen. Vul daarom 4 maanden vóór uw rijbewijs verloopt de Gezondheidsverklaring in. Zo heeft u de meeste zekerheid dat u niet zonder rijbewijs komt te zitten.

  • Let op! Heeft u problemen met uw gezondheid? Dan kan het zijn dat een specialist moet onderzoeken of u nog veilig kunt rijden. Vul dan 5 maanden van tevoren de Gezondheidsverklaring in.
  • Let op! Soms gaat de beoordeling van uw Gezondheidsverklaring sneller. Als u een medische aandoening heeft die van invloed is op uw rijgeschiktheid, dan geldt het besluit van CBR voor een bepaalde termijn. Hierdoor kunt u enkele geldigheidsmaanden van uw huidige rijbewijs verliezen.

Online gaat het snelst

Er zijn twee manieren om uw Gezondheidsverklaring in te vullen. Online via Mijn CBR, of op papier.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun Gezondheidsverklaring online in te vullen. Vanwege de lagere kosten, de snelheid of het gemak. Als u uw Gezondheidsverklaring online invult via Mijn CBR, ontvangt CBR direct uw informatie. Ook is het belangrijk dat u een arts kiest die met ZorgDomein werkt. Sinds kort kunnen artsen de resultaten van hun onderzoek namelijk direct met CBR delen via het digitale platform. Eerder duidelijkheid voor u dus. Vraag daarom of een arts met ZorgDomein werkt als u een afspraak maakt. Daarnaast is het online proces minder foutgevoelig dan het papieren proces. Toch een papieren Gezondheidsverklaring kopen? Dan zijn er een aantal mogelijkheden.

Komt u er niet uit?

Heeft u hulp nodig bij het online invullen en opsturen van uw Gezondheidsverklaring? Misschien kan een vriend of familielid u helpen. Ook kunnen wij hulp bieden. Via het contactformulier kunt u ons de vraag stellen. Wilt u liever bellen? Kijk dan in de laatste nieuwsbrief voor meer gegevens.  

Lijst met keuringsartsen in Brabant.

Een lijst met keuringsartsen in Brabant vindt u hier. Dit is een bestand dat naar uw apparaat wordt gedownlaod, waarna u het kunt openen om op uw gemak te raadplegen.